Welcome, Guest. Please login or register.
August 22, 2019, 07:12:36 PM
Home Help Login Register
News: In order for you to be able to post a new thread in the "For Sale" board, you need at least 10 posts in the rest of the forum, however you'll be able to reply to any topic in the forum even if you dont have the 10 post count. Any posts in the "For Sale" board will not appear in your total post counter.

Any ads, should be posted in the "For Sale" or "Looking to Buy" forums ONLY, and they should be MCI or MCI-related. Please do not advertise your item on someone else's thread (hijack).

If you have any questions, feel free to contact me.

Thanks!

Dualflip

+  MCI Console and Tape Machine Forum
|-+  MCI Consoles
| |-+  JH-600 Series Consoles (Moderator: Westrek)
| | |-+  Dead EQs
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Dead EQs  (Read 1595 times)
Stewdio
MCI Member
*
Offline Offline

Posts: 19


« on: October 04, 2016, 04:16:47 PM »

Hi all - I had an output transistor fail in the power supply which appears to have taken a few things out with it now that I've got it back up and running...
On a couple channels the EQ is non functioning and seems to be blocking the signal - regardless if the EQ is engaged or not signal won't flow through if it's assigned to that path (if I assign the EQ to the channel path I can use the monitor path and vice versa)

any ideas of what I should look for?

thanks!
Logged

~ all meters ~ all red ~ all the time ~
--
www.stewcrookes.com
radardoug
MCI Member
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #1 on: October 04, 2016, 06:40:42 PM »

Dead opamps. Look for one whose output is sitting close to supply rail.
Logged
Harrison
MCI Master
MCI Member
*****
Offline Offline

Posts: 305


« Reply #2 on: October 05, 2016, 04:31:42 PM »

We can narrow it down.
When the EQ is out (although in the path), the sub board is effectively not part of the discussion.
Look at the pass amps IC 1000/1100
Logged
andrekbelo
MCI Member
**
Offline Offline

Posts: 49



« Reply #3 on: October 07, 2016, 10:51:37 AM »

PLEASE. I NEED SCHEMS TO EQ PCA06004033, ITS MISSING ON MY MANUAL JH600. PICS? SCAN?

andrekbelo at gmail dot com


THANKS

ANDRE
Logged

JH 636 WITH JH50 AUTOMATION + JH110 OWNER
Stewdio
MCI Member
*
Offline Offline

Posts: 19


« Reply #4 on: October 11, 2016, 04:23:31 PM »

We can narrow it down.
When the EQ is out (although in the path), the sub board is effectively not part of the discussion.
Look at the pass amps IC 1000/1100

thanks! I swapped both of those 5532 opamps on the affected channels and both EQs are 100% back up and running!

 
Logged

~ all meters ~ all red ~ all the time ~
--
www.stewcrookes.com
Harrison
MCI Master
MCI Member
*****
Offline Offline

Posts: 305


« Reply #5 on: October 14, 2016, 03:11:20 PM »

Because you gave us a good description of the fault, thank you.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!