Welcome, Guest. Please login or register.
February 21, 2018, 04:21:27 AM
Home Help Login Register
News: In order for you to be able to post a new thread in the "For Sale" board, you need at least 10 posts in the rest of the forum, however you'll be able to reply to any topic in the forum even if you dont have the 10 post count. Any posts in the "For Sale" board will not appear in your total post counter.

Any ads, should be posted in the "For Sale" or "Looking to Buy" forums ONLY, and they should be MCI or MCI-related. Please do not advertise your item on someone else's thread (hijack).

If you have any questions, feel free to contact me.

Thanks!

Dualflip

+  MCI Console and Tape Machine Forum
|-+  MCI Tape Machines
| |-+  JH-16 and JH-24 (Moderator: Westrek)
| | |-+  Jh16/100 won't play
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Jh16/100 won't play  (Read 162 times)
windmill
MCI Member
**
Offline Offline

Posts: 48


« on: December 04, 2017, 06:50:22 PM »

Hi,

I've got a jh16/100...the deck won't go into play or record mode and stop switch stays lit.
The tape sensor engages but the capstan and pinch roller do not activate.
All other functions work in fast forward and rewind...stop button turns on and off in these modes as well.

I've reflowed the molex and reseated ICs...I get proper voltage on motherboard.
I've checked transistors in the MDA.

I've tried to wiggle the boards and such with no change in behavior.

If I remove the PLAY ic 7410n on the logic board the capstan and pinch roller both activate.


Thanks for all the help:)

Logged
crosscutred
MCI Member
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #1 on: January 26, 2018, 06:22:02 AM »

You may have it sorted by now but I would look at the stop switch itself.
They have a habit of breaking in the on position.
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!